Title Image

Πληροφορίες

Πληροφορίες για το Πρόγραμμα Ενοικίασης Μελισσιών

Στο Πρόγραμμα Ενοικίασης Μελισσιών μπορείτε να συμμετέχετε, είτε βρίσκεστε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό! Όλα τα μελισσοκομεία και όλες οι τοποθετήσεις σε δικό σας χώρο γίνονται στην Ελλάδα, σε περιοχές όπου αυτό είναι εφικτό. Εάν, βρίσκετε σε κάποια τοποθεσία όπου δεν είναι εφικτό να φέρουμε μελίσσια στο χώρο σας, ή δεν μπορείτε να μεταβείτε σε κάποιο μελισσοκομείο μας, ακόμη κι αν βρίσκετε σε κάποια άλλη χώρα του κόσμου, μπορείτε και πάλι να συμμετέχετε στο πρόγραμμα.

Εάν βρίσκεστε στην Ελλάδα, και κοντά σε κάποιο μελισσοκομείο

Με το Πρόγραμμα Ενοικίασης Μελισσιών, μπορείτε εύκολα και άμεσα να αποκτήσετε τα δικά σας μελίσσια. Χωρίς να έχετε γνώσεις μελισσοκομίας, μπορείτε να παράγετε το δικό σας, αγνό μέλι. Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τον κόσμο των μελισσών, και να παρακολουθήσετε από κοντά, ακόμη και να ελέγξετε, την παραγωγή του δικού σας μελιού. Όλες οι εργασίες θα εκτελούνται από εμάς ή από συνεργαζόμενους μελισσοκόμους. Κάθε επίσκεψη στα δικά σας μελίσσια θα είναι μία συναρπαστική εκπαιδευτική εμπειρία, ένα μικρό σεμινάριο μέσα από το οποίο σταδιακά θα γνωρίζετε όλο και καλύτερα τις μέλισσες και την μελισσοκομία. Μια μέρα θα μπορείτε να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας και να παράγετε μέλι μόνοι σας! Μπορείτε να παρακολουθείτε όλες τις εργασίες που γίνονται στα μελίσσια σας, να κάνετε ερωτήσεις, να ζητάτε πληροφορίες, ακόμη και να αποφασίζετε για τους μελισσοκομικούς χειρισμούς, εάν επιθυμείτε. Τα μελίσσια είναι πραγματικά δικά σας.

Δεν χρειάζεται να προμηθευτείτε εξοπλισμό. Το πρόγραμμα παρέχει Προστατευτικό εξοπλισμό και Υλικό για Πρώτες Βοήθειες για ένα άτομο. Εγκαθιστούμε όσα μελίσσια επιλέξετε, όπου επιλέξετε (αρκεί ο χώρος να είναι κατάλληλος). Αναγράφουμε το όνομα ή την επωνυμία που θα μας υποδείξετε, πάνω στην κυψέλη. Παρέχουμε πλήρη φροντίδα των μελισσιών, όπως για τις υπόλοιπες κυψέλες του μελισσοκομείου, και προσθέτουμε επιπλέον όροφο και πλαίσια εάν και όποτε είναι αναγκαίο. Θα σας δώσουμε εμείς ή μπορείτε να βγάζετε κι εσείς φωτογραφίες ή βίντεο κατά τις επιθεωρήσεις. Θα κάνουμε περισσότερες από 20 επιθεωρήσεις μέσα σε ένα έτος. Σε κάθε επίσκεψη για επιθεώρηση, θα γράφουμε αναφορά για το κάθε μελίσσι σας ξεχωριστά στο δικό του ημερολόγιο. Θα λάβετε ένα Πιστοποιητικό Ενοικίασης Μελισσιών όπου θα αναγράφεται το όνομα ή η επωνυμία που θα μας υποδείξετε, ο αριθμός των μελισσιών σας καθώς και το πακέτο ενοικίασης. Τέλος, ανάλογα με το πακέτο ενοικίασης που θα επιλέξετε, μπορείτε να λάβετε το αντίστοιχο ποσοστό από το μέλι που θα παράγουν τα μελίσσια σας.

Η ενοικίαση των μελισσιών μπορεί να γίνει είτε με τοποθέτηση σε δικό σας χώρο, είτε στο μελισσοκομείο όπου ήδη βρίκονται. Για την ενοικίαση μελισσιών που βρίσκονται σε κάποιο μελισσοκομείο, δεν απαιτείται καμία μέριμνα, απλώς θα πρέπει να μεταβαίνετε στο μελισσοκομείο εάν επιθυμείτε να συμμετέχετε στην επιθεώρηση των μελισσιών σας. Με την ενοικίαση μελισσιών σε δικό σας χώρο δεν χρειάζεται να κάνετε μετακινήσεις. Ωστόσο πρέπει να ληφθούν υπόψη κάποιες απαιτήσεις. Η τοποθέτηση 2 μελισσιών γίνεται σε οποιοδήποτε σημείο, αρκεί να διαθέτετε 6 τετραγωνικά μέτρα. Επιπλέον, ο νόμος απαιτεί την τοποθέτηση μελισσοστεγανού φράκτη, π.χ. καλαμωτή, ύψους δύο μέτρων γύρω από το μελισσοκομείο. Με αυτόν τον τρόπο οι μέλισσες πρώτα ανυψώνονται, και μετά πετούν προς τις ανθοφορίες. Μπορούμε να επισκεφθούμε τον χώρο σας χωρίς χρέωση, και να εκτιμήσουμε την καταλληλότητα του χώρου για την εγκατάσταση ενός μικρού μελισσοκομείου.

Όπου κι αν αποφασίσετε να βρίσκονται τα μελίσσια σας, το Πρόγραμμα Ενοικίασης Μελισσιών θα σας προσφέρει μία μοναδική και γνήσια εμπειρία. Δικά σας μελίσσια, με μοναδική ευκολία, χωρίς κόπο, χωρίς γνώσεις από την πλευρά σας. Έναν πρωτοπόρο βιωματικό τρόπο για να μάθετε την μελισσοκομία και να πάρετε το δικό σας μέλι. Θα μπορέσετε να δοκιμάσετε μέλι απευθείας από την κηρήθρα, βασιλικό πολτό απευθείας από το βασιλικό κελί! Θα παρακολουθήσετε όλα τα στάδια του μελισσοκομικού κύκλου, με τρόπο που κανένα άλλο σεμινάριο δεν μπορεί να σας δείξει. Μετά από ένα έτος στον ρόλο του μελισσοκομικού παρατηρητή και μαθητευόμενου μελισσοκόμου, θα αγαπήσετε ακόμη περισσότερο τις μέλισσες. Αυτό είναι καλό, διότι για να διαβάζετε αυτές τις γραμμές, ήδη αγαπάτε τις μελισσες και γνωρίζετε πόσο σημαντικές είναι για την τροφή μας και για το περιβάλλον μας.

Με την συμμετοχή σας στο Πρόγραμμα Ενοικίασης Μελισσιών, εκτός από την εμπειρία, τη γνώση, το δικό σας μέλι, κάνετε κάτι πολύ σημαντικό: βοηθάτε τις μέλισσες και το περιβάλλον. Οι μέλισσες αξίζουν την αγάπη σας.

Εάν δεν βρίσκεστε στην Ελλάδα ή κοντά σε κάποιο μελισσοκομείο

Ισχύουν όλα τα παραπάνω, απλώς δεν μπορείτε σε βρίσκετε στις επιθεωρήσεις των μελισσιών σας. Παρόλα αυτά, έχετε την ιδια επαφή με τα μελίσσια σας με όποιον τρόπο σας βολεύει, είτε μέσα από ζωντανές βίντεο κλήσεις, είτε μέσα από καταγραφή βίντεο την οποία θα σας στέλνουμε μετά από κάθε επιθεώρηση. Μπορείτε να παρακολουθείτε όλες τις εργασίες που γίνονται στα μελίσσια σας, να κάνετε ερωτήσεις, να ζητάτε πληροφορίες, ακόμη και να αποφασίζετε για τους μελισσοκομικούς χειρισμούς, εάν επιθυμείτε.